Friday 2 November 2012

ОЧАКВАЙТЕ: ProText 5: НАВРЕМЕ

Петото издание на любимата ни платформа!

И тъкмо навреме - малко преди да започне окончателният ремонт и Банята да се превърне в спа-център и музей, "36 маймуни" ще впишат свой фрагмент от най-новата история на свободния театър, направо в пространствата на бъдещия "Музей за история на София". С това си пожелаваме един по-различен музей за нашия град - музей, в който историята се създава, а не само се архивира. Музей, проследяващ съвременния пулс на един град, който постоянно се променя. Защото на нас ни харесва да издраскваме история със спрей, вместо да я тракаме на клавиатура, да я пишем не само с букви, а и с картини, звук и присъствие. И най-вече: защото ни харесва да създаваме история заедно с вас.

кога: 10, 11, 12, 13 ноември от 20ч. и на 14 ноември от 19ч. като част от програмата на Фестивал за свободен театър 2

къде: Централна минерална баня (София)

билети: 6лв. (10, 11.11.), 7лв. (12, 13.11.), 8 лв. (14.11.)
предварителна продажба в мрежата на Ticketstream и на място час преди представлението.


ProText 5: НАВРЕМЕ - четири авторски миниатюри на тема "време" в архитектурно пространство 

След като минахме през немската, френската и  румънската нови драматургии (ProText 1, 2, 3), след като създадохме съвместно с авторите своя драматургия (ProText: Произведено в България), сега се впускаме в едно ново приключение. 

Четирима режисьори - Гергана Димитрова, Василена Радева, Петко Стоянов, Мортен К. Роесен - завършили четири различни театрални школи, разработват темата време, интерпретирайки я всеки по свой начин и всеки в различен жанр. Четири екипа работят паралелно, мислейки театралното пространство като бял лист, предназначен за изписване и прочит. Създават се четири "навременни" миниатюри, които се изпълняват в общо пространство - Банята. Кратките "текстове" ще бъдат "четени" един след друг, а зрителите-читатели ще създават общия контекст на спектакъла, съучаствайки в огъването на времето и усукването на стрелата му.

гореща препоръка:
Щом идвате да "почетете" с нас в Банята, носете си хавлия! (Всички знаем, че хавлията е една от най-задължителните вещи за един истински галактически стопаджия, така че не я забравяйте. Тъй като сезонът е зима и не искат да ни пуснат топлата вода, препоръчително е да замените хавлията с топъл шал или одеалце.)
И колкото по-навреме, толкова по-навреме. (вж. цените на билетите!)


No comments: