Saturday 31 March 2012

2 от 2 - оле!




С радост споделяме, че нашето представление "Праехидно", направено и играно с много усилия и любов, освен номинирано, беше и отличено с две награди "Икар" в категория "режисура" и "драматургичен текст"! Ето че финансирането на независимата сцена дава публични резултати! Най-хубавото е, че за тези награди са гласували две различни комисии. Не, нямаме предвид "номинираща" и "избираща" комисия, а две отделни "избиращи" комисии. Значи все пак официално се насърчава правенето и на по-различни неща, а и публиката показва интерес да ги гледа. Така че да правим!
Ние започваме да описваме следващия си проект и да се готвим за кандидатстване, тъй като за съжаление, наградите не осигуряват финансиране на следваща продукция или почивка на Азорските острови за 36 маймуни. Гласуваме следващата година празненството да е по-кратко и смислено, да има  категория за съвременен танц и статуетките да бъдат заменени със самолетни билети и награда: почивка от кандидатстване за финансиране за следващите 6 месеца. И се надяваме скоро да започнем работа по следващата ни идея - например ПроТекст 5 и други!

Поздрав от всички маймуни и нека силата бъде с вас!

P.S. Развитие по случая: месец след връчването на наградите, тайнствен глас ни съобщи по телефона, че има финансов израз на наградата за "режисура" в размер 1500лв. Добра новина за режисьора! За "драматургия" обаче трябвало "съответната гилдия да осигури", а случаят тази година не бил такъв. Ех, автори, автори...

No comments: