Saturday 10 March 2012

две номинации = две извънредни представления

"Праехидно" -трейлър:

                  


Представлението "Праехидно" за голяма всеобща изненада и радост получи две номинации за награда "Икар" и беше поканено да се изиграе в рамките на "Софийски театрален салон"!


След кратко пребъркване на джобовете, в които спечелената субсидия за изиграване привърши, след няколко разговора в екипа и с нашите прекрасни домакини от Suspacios, продължиха да липсват минимум 200 лв., за да можем да се отзовем на поканата. Тук на помощ се притече САБ, за което сърдечно благодарим! И така, ние ще играем още два пъти, извънредно, в рамките на Софийски театрален салон 2012.


Номинациите на спектакъла са в категория режисура и драматургичен текст.
За други номинации не можахме да се класираме, така че две номинации = още две представления :)

Заповядайте!
20 и 22 март от 19:30ч. в Suspaicios ул. "Шести септември" 13, София, 
билети на касите на Ticketstream (книжарница Orange, магазин Multirama, bar Sziget на пл. Македония и др.) и на място - два часа преди представлението, ако са останали. 
Цена 10/8лв. 


"Важно е да се върви, да се напредва. След милиони години се опитвам да се променя, да разбера, да видя, да подуша, да усетя цялата промяна, случила се от самото начало до днес. Дали това ще ми позволи да оцелея? Или просто ще науча нещо преди да изчезна?" (Из „Праехидно“, текст: Здрава Каменова и Гергана Димитрова)


„Праехидно“ разказва една възможна история с двама главни герои. Проехидната, древен, интелигентен бозайник, с голям нос, мека козина и твърди бодли, броди в търсене на други от своя вид. Тя вероятно е живяла на земята още по времето, когато е имало динозаври, но днес е застрашена от изчезване. Обещаващият професор по математика, Тед Качински, на когото се възлагат надежди за шеметна научна кариера, се отказва от науката и започва своите бомбени акции. Те имат за цел да защитят човешката свобода и достойнство, заплашени от развитието на технологиите и индустриалното общество 
(виж Манифеста на Тед Качински, Unabomber Manifesto).
екип ПРАЕХИДНО
текст: Здрава Каменова и Гергана Димитрова
режисьор: Гергана Димитрова
асистент-режисьор: Петко Стоянов
сценограф: Елена Шопова
авторска музика: Тодор Стоянов - Аmbient Аnarchist
видео арт: Любомир Драганов и Владислав Илиев - Phormatik Visual lab., Камен Димитров, Никола Налбантов
озвучаване: Ясен Тошев
участват: Елена Атанасова, Надежда Панайотова, 
Богдан Казанджиев, Петър Мелтев
координация на проектa: Културна фондация А25


Прес-архив на представлението "Праехидно" ще намерите тук.
снимки/pictures here
блог на представлението за допълнителна информация: тук

1 comment:

онлайн магазин за хранителни стоки said...

Спектакълът е невероятен, и сюжета и играта са на ниво. Не се учудвам, че има две номинации. Много се радвам да чуя, че благодарение на номинациите ще има още две представления. За съжаление отдавно не съм се ровила в нета (нямах много време на последък за дребни подобни удоволствия) и съм пропуснала мартенските представления. Надявам се началото на април да има поне още едно представление, вече ще влизам всеки ден да проверявам ще има ли или не, за да не пропусна. Обещавам!