Wednesday 27 February 2013

Пролетен щурм: Маймуни завземат музея!!!

ПроТекст: НОВО НАЧАЛО на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни ще завземе Музея за съвременно изкуство с нова немска драматургия

Март е добър месец за ново начало – вдъхновява и обещава, отърсва от зимната дрямка и тласка към движение. В духа на динамиката на събитията около нас отказваме да чакаме до есента и предприемаме атака. ПроТекст – пърформанс-четения на нова драматургия в несценични пространства тази година ще се случи напролет – или ноември ще бъде март! Ще позиционираме силите си в пространствата на Софийски Арсенал - Музей за съвременно изкуство /САМСИ/ (онази хубава къщичка зад Хилтън, до музея „Земята и хората”). Повод за радикалните театрални действия на маймуните е твърдата убеденост в перспективите за развитие на свободната театрална сцена и книгата „Десет нови немски пиеси” на издателство Панорама+плюс. С това затваряме петгодишния цикъл на платформата за нова драматургия и нови театрални форми  (ProText 1, ProText: Борбата продължава, ПроТекст: ДРАМА СЕГА, ПроТекст: Произведено в България; ПроТекст 5:НАВРЕМЕ ) и започваме нов.

Пожелаваме ви/си успешен старт и Ново начало за всички!

*ПроТекст: НОВО НАЧАЛО ще представи пърформанс-четения на пиесите „Улица към плажа” от Улрике Фрайзинг (15, 16, 17.03.) и „Наречен Господин” от Филип Льоле (22, 23, 24.03.)

Режисура: Гергана Димитрова и Петко Стоянов

**ПроТекст: НОВО НАЧАЛО търси братя по оръжие за периода 7-25.03.


Ако имате интерес към новите театрални форми, готови сте за радикални действия и желаете да ни подкрепите отговорно с помощта си, то тогава не се колебайте да се свържете с нас - пишете на адрес: 36monkeys@gmail.com или ни потърсете на телефон: 0878 27 03 91 (Катрин Хрусанова)

Доброволци от всички страни  - присъединявайте се!


***По време на ПроТекст: НОВО НАЧАЛО ще можете да закупите книгата „Десет нови немски пиеси” (цена 22 лв.)
Очаквайте скоро повече подробности за ПроТекст 6: НОВО НАЧАЛО!


Съвместен проект на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни и  Гьоте-институт в партньорство със Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/. В рамките на инициативата „Театър в музея” на куратора Надежда Джакова в Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/.

No comments: