Sunday 12 October 2014

П Р А Е Х И Д Н О се завръща само за три представления

Отново между фикционалното и реалното в СтудиоSuspacious 
на 
18-ти октомври от 19ч.
19-ти и 20-ти октомври от 20ч.

в: СтудиоSuspacious
ул. “6-ти септември” 13 
за: 90 минути 
билет:10лв. Продажба на място - два часа преди представленията.Броят на местата са ограничени!


„Чудя се дали Бог не е сателит? И дали с космическия асансьор на тати може да се стигне до самия Бог? А като стигнеш до него, това ще значи ли, че си умрял?”
из „Праехидно”

Дали студио Suspacious е съвместимо с представите ви за сценично пространство? Определено би трябвало и екипът на „36 маймуни” ще ви го покаже със завръщането на един изчезващ спектакъл. С радост ви съобщаваме, че „Праехидно” отново застава между белите платна - на границата между две пространства – “фикционалното” на улицата и “реалното” в залата (а може би е обратното?!). Това ще се случи само за три представления.

Завръщане на: 18-ти, 19-ти и 20-ти октомври 2014г.

Спектакълът на 18-ти се реализира в рамките на "АСТ Фестивал за свободен театър" и Международна среща за независимите изкуства - IETM в София.

Праехидно” се ражда като драматургичен експеримент между Здрава Каменова и Гергана Димитрова през 2010 г. Заедно те забъркват запомнящ се еко-терористичен коктейл от актуални въпроси за света и времето, в което всички ние живеем, зададени с чувство за хумор и без дидактика.

В този театрален лабиринт ще се срещнете с Тед Качински - обещаващ учен, опитал по радикален начин да защити природата и човешкия вид от последствията на масовата индустриализация и една заплашената от изчезване проехидна  - zaglossus brujini, най-големият яйцеснасящ бозайник, древно, интелигентно създание, останало до  днес непроменено от еволюцията. Заедно с тях са още: една съпруга, дете и един пощальон, стряскащите теории на самодоволни учени, един всевиждащ сателит, космически асансьор и милиарди наночастици – всички, жадно търсещи отговор на въпроса: “А, къде е реалността?”. „Праехидно“ е представление, в което всички образи са главни герои!

Представлението бързо се превръща в събитие на театралната сцена и бива отличено с две награди ИКАР 2012 в категории – за режисура и драматургия.

Екип на проекта:
текст: Здрава Каменова и Гергана Димитрова
режисьор: Гергана Димитрова
участват: Елена Атанасова, Надежда Панайотова,
Богдан Казанджиев, Петър Мелтев
асистент-режисьор: Петко Стоянов
сценограф: Елена Шопова
авторска музика: Тодор Стоянов (Аmbient Аnarchist)
видео арт: Любомир Драганов,  Владислав Илиев, Камен Димитров - Phormatik Visual lab. и Никола Налбантов
озвучаване: Петър Петров
снимки: Виктория Атанасова
координация на проекта: Катрин Хрусанова
стажанти: Радослава Кънева и Христиан Йовчев


No comments: