Sunday 3 May 2015

ОЧАКВАЙТЕ: ПроТекст 7: EURODRAM

пърформанс-четене на новата румънска пиеса:
„Михаела, тигърът от нашия град“ от Джанина Карбунариу

на 12 и 13 май 2015 г. от 20 ч.
в пространството на бившия BLENDER клуб,  подлеза на НДК, срещу фонтаните
цена на билета 8 и 10 лв.


Екипът на 36 маймуни атакува отново с пърформанс-четене и дългоочакваното 7-мо издание на своя проект "ПроТекст". От 2007 г. "ПроТекст" се разви като дългосрочна платформа за популяризиране на иновативни театрални практики и нова европейска драматургия.
През май  2015 г. софийската публика ще може да се срещне с новата румънска пиеса  - „Михаела, тигърът от нашия град“ (A Mockumentary play) на Джанина Карбунариу в превод от румънски на Лора Ненковска. Обичайното за ПроТекст „пърформанс-четене в нетеатрално пространство” този път ще завземе бившия клуб Блендер, докато той очаква да бъде трансформиран в нещо ново и надяваме се - хубаво.

Основен екип:
Режисьор: Петко Стоянов
Сценограф: Елена Шопова
Видео: Петко Танчев
Музика Павел Терзийски
С участието на: Тихомира Темелкова, Васил Читанов и Пламен Великов

Координатор: Катрин Хрусанова
ПР: Милена Димитрова и Деница Езекиева (комуникации СП „Култура”)
Инициатор и продуцент: Гергана Димитрова


Тази година изданието на ПроТекст е домакин на годишната среща на международната мрежа за обмен на съвременна драматургия EURODRAM и представя една от трите селектирани от българския комитет пиеси. „Михаела, тигърът от нашия град“ (A Mockumentary play)  е нова румънска пиеса с нетрадиционен и актуален сюжет, любопитна структура и свежо чувство за хумор. Освен пърформанс-четене ПроТекст 7 включва тридневна театрална работилница за театър, базиран на документален материал с водещи от Румъния и среща с представители на международната мрежа EURODRAM от 11 до 14 май 2015 г. в Център за култура и дебат „Червената къща”.


 За повече информация следете тук и във Facebook групата на 36 маймуни

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2015 г.
С финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд „Култура“,  Румънски културен институт, Френски културен институт –Театроскоп. 
В партньорство с EURODRAM, Национален дворец на културата и Център за култура и дебат „Червената къща”, Гьоте-институт.

No comments: