Tuesday 22 June 2010

ТЪРСИ СЕ АВТОР!


Вълнуващото и продуктивно провеждане на Международен уъркшоп за млади драматурзи в Русе в края на май естествено ни води до една следваща стъпка:

Организация „36 маймуни”
oбявява конкурс за автор на театрален текст в рамките на новия си проект ProText: ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ.

След успешното представяне на нова европейска драматургия през последните три години, посредством ежегодната платформа - ProText, екипът реши тази година да развие проекта в една нова посока: съвместна работа на автор и режисьор върху нов български драматургичен текст.

Изданието тази година - ProText: ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ, продължава стратегията за представяне на съвременни пиеси в специално избрани за конкретния текст градски пространства. През периода юли-септември режисьорите от екипа на „36 маймуни” – Гергана Димитрова, Василена Радева и Младен Алексиев, ще работят в тясно сътрудничество с трима млади български драматурзи. Така под формата на работни сесии за посочения период ще бъдат развити и разработени три нови театрални заглавия. През периода октомври – ноември те ще бъдат представени за първи път пред публика под формата на театрални акции в градска среда – артистичен подход, превърнал се в своеобразна „запазена марка” на „36 маймуни”.

В своята програма поредицата акции на ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ включва три мини-представления, всяко от тях създадено в рамките на една седмица и представено два пъти пред публика.

Избраният автор ще бъде поканен в един от трите екипа за работа по създаването на нова пиеса, както и ще има възможност да вземе активно участие в репетиционния процес по първото реализиране на своя текст под формата на „пърформанс-четене”.

За работата на авторите е предвидено заплащане.

Право на участие в конкурса имат автори с опит в създаването поне на един цялостен текст за театър.

Изпратете ни една ваша завършена пиеса + текстови фрагмент (няколко сцени) или разработена идея за пиеса, върху която бихте искали да работите с нас.

Желаещите да участват могат да изпратят своите текстове на: 36monkeys@gmail.com, относно/subject: author wanted

Файлoвете с изпратените текстове задължително трябва да включват: вашите имена, възраст, както и ваши e-mail и телефон за обратна връзка!

Краен срок за изпращане на вашите кандидатури: 05 юли 2010.

Известяване на одобрения кандидат: 12.07.2010.

За допълнителни въпроси и запитвания: 36monkeys@gmail.com.

No comments: