Saturday 16 March 2013

„ПроТекст 5: НАВРЕМЕ“ – прожекция в рамките на Софийски театрален салон

За пръв път в маймунската история две издания на любимата ни платформа „ПроТекст" се пресрещат във времето: успоредно с пролетния щурм в САМСИ с „ПроТекст 6: НОВО НАЧАЛО" имаме удоволствието да ви поканим заедно да изгледаме видеото от „ПроТекст 5: НАВРЕМЕ"! 

Прожекцията ще се проведе на 18 март 2013г. от 19ч. 
В Център за култура и дебата "Червенета къща" (ул. "Любен Каравелов" 15), зала "Пеша Пашов".
С участието на: режисьорите, номинираните и други замесени лица.
Модератор: Ангелина Георгиева („Нови драматургии“)
Вход свободен!

Номинация за награда „ИКАР" в Категория „Сценография“ за Елена Шопова и Никола Налбантов.
В рамките на Софийски театрален салон.


През ноември 2012 г., четирима режисьори, завършили четири различни европейски школи, Мортен К. Роесен (Награда ring.award.off 2011, Грац), Василена Радева (Икар 2011 за спектакъл на годината, „Нордост“), Гергана Димитрова (Икар 2012 за режисура, „Праехидно“), Петко Стоянов (дебют), събраха творчески екипи и създадоха авторски миниатюри в различни жанрове и отделни пространства в Централна минерална баня. Нелеката работа по визуалната среда беше поверена на Елена Шопова и Никола Налбантов, чиито усилия не останаха незабелязани и бяха номинирани за „ИКАР" 2013.

И тъй като „ПроТекст 5: НАВРЕМЕ" няма как отново да се случи в Банята по ред причини, заповядайте заедно да изгледаме видеото, заснето от Иван Николов. И да поговорим за театъра и живота, за това къде, защо и как се случва. Водеща тема отново ще бъде времето. Нашето време.

Очакваме ви!

1 comment:

Anonymous said...

Рея <3