Thursday 21 March 2013

ПроТекст 6: НОВO НАЧАЛО - продължава!

Пролетният щурм настъпи с успешното представяне на пиесата „Улица към плажа” от Улрике Фрайзинг. В продължение на три дни (15-ти, 16-ти и 17-ти март), третият етаж на Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/ беше преобразен и подготвен за пърформанс-четения на нова немска драматургия.
фотограф: Велина Кокалова
Провокирахме публиката, представяйки за първи път на български, успешната немска авторка. Самостоятелният дебют на режисьора Петко Стоянов събра екип от професионалисти, които чрез алтернативната театрална форма на ПроТекст, разчупиха представите ни за сценично четене. 

Промотирането на книгата „Десет нови немски пиеси” на издателство „Панорама+плюс“ продължава с авторска интерпретация на още една пиеса.  Четенията ще се случат само пет пъти и след това бързо ще се изпарим от музея. Затова побързайте да станете съучастници на: 

„Наречен Господин” от Филип Льоле
режисьор: Гергана Димитрова

  • 22 март 2013 от 18 и 20 ч.
  • 23 март 2013 от 16 ч.
  • 24 март 2013 от 18 и 20 ч.
С участието на: Ива Тодорова, Васил Читанов, Петко Каменов
сценография: Елена Шопова, Златна Михайлова, Ралица Тонева
видео: Иван Николов и Никола Налбантов 

техническа помощ и озвучаване: Ясен Тошев
музика на живо: Алексей Николов (Льошката - "Лоши петли")
асистент продукция: Василена Радева
координация на проекта: Катрин Хрусанова



Млад мъж, наречен Господин, изкарва прехраната си, разхождайки се с една лàма из парка. Държи я в мазето и я храни с мляко и слама. Това е неговият начин "да хване капитализма за топките" и да бъде независим от системата. Един ден се събужда на пейката и разбира, че Грийнпийс са му взели лàмата.

Очакваме ви в Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/, етаж 2-ри. С адрес: бул. "Черни връх" №2 

Билет: 7лв.

Билети можете да закупите от Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/ на 21, 22, 23 и 24 март от 10 до 18ч. и преди представленията. Местата са ограничени, побързайте! 

* Снимки от "ПроТекст 6: НОВО НАЧАЛО": https://picasaweb.google.com/36monkeys/6OProText6THENEWBEGINNING#5858418707463978834 

Съвместен проект на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни и  Гьоте-институт в партньорство със Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/ и БНР Радио БИНАР. В рамките на инициативата „Театър в музея” на куратора Надежда Джакова в Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/.

No comments: